30 abr 2014

Menjablanc de Reus



3 l d'aigua
500 g d'ametlles
200 g de midó d'arròs
Un pessic de sal
700 g de sucre
3 branques de canyella
La pell d'una llimona

Aquesta és una recepta molt típica de Reus i, tot i que també se'n pot trobar a d'altres ciutats del Camp de Tarragona, el menjarblanc està estratetament lligat a la capital del Baix Camp. 
Encara que avui en dia se'n pot comprar preparat, el millor és fer-lo a casa sense saltar-se cap pas, és a dir, no val substituir la llet d'ametlles per Almendrina o similars...
De fet, preparar el menjablanc (o "menjar blanc", com en diuen a alguns llocs) és molt fàcil, l'únic procés laboriós és la preparació de la llet d'ametlles, que s'ha de fer infusionant les ametlles crues i triturades amb l'aigua. Però després d'això, només caldrà barrejar aquesta llet amb la resta d'ingredients i deixar que es faci a foc lent perquè agafi les aromes de la canyella i la llimona. Quan s'hagi espessit, s'ha de posar en recipients i deixar que es refredi.

No hay comentarios :

Publicar un comentario