29 mar. 2012

Tatin de poma

Ingredients:

200 g de mantega
5 pomes Golden
300 g de sucre
Sucre aromatitzat de vainilla (opcional)
Pasta brisa (aquesta era la Buittoni que es ven fresca i enrotllada)
Gelat de nata o de vainilla

Escalfar el forn a 200º.
En el motlle on farem el pastís, s'ha de posar el sucre i el sucre aromatitzat de vainilla amb una mica de mantega. Posar-ho al forn perquè es faci el caramel.
Mentrestant, pelar les pomes i tallar-les en trossos gruixuts i després passar-les per una paella amb mantega i una mica més de sucre aromatitzat de vainilla.
Quan el caramel estigui bastant fet (no cal del totmperquè s'acabarà de fer després) s'han de posar els trossos de poma ja cuita i seguidament tapar-ho tot amb la massa, com a les fotografies:

Abans de posar el pastís al forn, s'ha de punxar una mica la pasta brisa amb una forquilla, perquè vagi sortint el vapor durant la cocció. 
Posar al forn durant uns 20 minuts i servir acompanyat de gelat de nata o bé de vainilla. 

No hay comentarios :

Publicar un comentario